Thursday, February 12, 2015

Trei obiceiuri in voga asa zis "sanatoase", dar criticate de nutritionisti

Modul in care oamenii au tendinta sa adopte trenduri noi au fascinat dintotdeauna pe oricine. Cu atat mai mult acum, cand avem retele sociale de unde sa alegem informatia care ne convine si de care sa tinem cont atunci cand ne formam stilul de viata.

Oamenii adopta noi stiluri de viata in fiecare zi, in proportii diferite, iar acest lucru este confirmat de catre toate statisticile. Desi anumiti lideri de opinie virtuali promoveaza si chiar pledeaza pentru diverse practici, ele nu se dovedesc intotdeauna a fi dintre cele mai inspirate.

Iata o lista cu trei obiceiuri la moda care s-au vrut a fi sanatoase, dar despre care s-a dovedit exact contrariul:

1. Utilizarea suplimentelor de calciu

S-a demonstrat deja faptul ca suplimentele de calciu pot deveni un real pericol pentru inima si pot afecta grav sanatatea persoanei care le utilizeaza. Desi specialistii nu au inca o explicatie stiintifica pentru a ne lamuri de ce se  intampla acest lucru, acestia banuiesc ca de vina ar putea fi faptul ca suplimentele de calciu elibereaza deodata cantitatea respectiva de calciu si nu treptat, cum ar fi benefic pentru organism.



2. Bauturile enegizante pentru sportivi

Desi aceste bauturi au fost promovate ca fiind extrem de utile sportivilor deorece confera organismului aportul suplimentar de vitamine necesar, baurile energizante nu sunt chiar atat de sanatoase. Majoritatea nu sunt decat niste racoritoare obisnuie carora li se adauga niste saruri in plus. De asemenea, aceste bauturi pot cauza si ele diverse boli ale inimii.



3. Batoane calorice

Si in cazul batoanelor calorice, situatia nu este deloc atat de roz precum ne este prezentata. Nutritionistii vorbesc chiar despre faptul ca ele ar fi adevarate "bombe calorice" pentru organism datorita continutului bogat de zaharuri.



Acestea fiind spuse, incercati sa va orientati mai atent in momentul in care doriti sa consumati anumite produse promovate ca fiind bune pentru voi si pentru sanatatea voastra.

No comments:

Post a Comment