Tuesday, February 3, 2015

Care e stanga si care e dreapta in politica romaneasca

Nu am de gand sa scriu un articol documentat de data aceasta, ci strict unul sa-mi descarc "of-urile". In ultimul timp, cam astea sunt cele mai in voga stiri: Geoana isi face partid de stanga, Alina Gheorghiu latra din opozitie ca vrea si ea la putere, iar Udrea e cu un pas in puscarie. Mai apare si Klaus care se vede cu toata lumea si e aproape impartial, desi e evident ca s-ar simti mult mai confortabil cu o majoritate PNL. Ma rog, Guvern de dreapta, cum zice dansul.




Parerea mea este ca in Romania inca nu avem o dreapta si o stanga. Avem un amalgam de partide care formeaza si deformeaza aliante pe termen scurt (din punct de vedere istoric) cu scopul de a ajunge cat mai repede la putere, fara a fi nevoite sa creeze un program cu adevarat solid si care sa fie dezbatut macar un an de societatea civila.

Lucrurile se mica lent in tara, deoarece in politica se misca prea repede totul. Sau cel putin asta e parerea mea. Sa luam de exemplu cazul Elenei Udrea, ca tot se vorbeste despre ea acum mai mult ca niciodata. Elena Udrea, acum doar cateva luni avea o ascensiune fulminanta in asa zisul partid Miscarea Populara si era Candidatul Principal al Dreptei, dupa cum se autoproclamase. Ne amintim cu totii cum promitea dreptate, justitie, prosperitate, ca toti ceilalti de altfel. Astazi, la nici 3 luni de la alegeri, e pe jumatate in uniforma cu dungulete. Ei bine, celula racoroasa ii dorim!



Totusi, ritmul mi se pare inca alert, iar asta poate fi din cauza imploziei PSD. Dupa ce domnul ex-doctor Victor Ponta a gafat-o in noiembrie, conducerea de atunci a partidului s-a agatat cu toti dintii de putere, iar pana astazi continua sa muste din grinda pe jumatate desprinsa. Sa speram ca cineva le va curma mai devreme agonia si ii va lasa putin sa se odihneasca... vreo 100 de ani minim.


Suntem curiosi sa vedem ce mai urmeaza!

No comments:

Post a Comment