Thursday, April 23, 2015

Statul roman scumpeste tigarile electronice

Nu stiu cati dintre voi ati auzit, dar la jumatatea lunii martie Guvernul a hotarat ca este cazul sa scumpeasca si tigarile electronice pentru a se conforma cu practicile la nivelul European. Astfel, acesta va pregati noi taxe care se vor mari constant in functie de inflatia din ultimele 12 luni.

Comunicatul oficial lansat in data de 13 martie suna in felul urmator:


"Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun şi lichidele cu conţinut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Ţigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european şi discuţiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului".

Din punctul meu de vedere, aceasta masura poate fi interpretata drept o dovada a faptului ca statul cauta noi mijloace de a umple golurile din buget cauzate de reducerea TVA la 9% pentru alimente si bauturi non-alcoolice.

In orice caz, ma declar oarecum surprins de modul in care statul incearca sa descurajeze fumatul. Pe langa scumpirile tot mai mari la tigarile clasice si propunerea unei legi de interzicere a fumatului in locuri publice, fumatorii cu posibilitati financiare limitate par sa nu mai aibe foarte multe alternative in afara de renuntarea definitiva la acest obicei.

In calitate de fost fumator si de actual vaper, pe langa magazinul de tigari electronice Voore, nu cunosc foarte multe locuri de unde sa-mi achizitionez la un pret bun cele necesare acestui tip de fumat. Acest lucru nu inseamna nimic altceva decat faptul ca tigarile electronice mi se pareau si pana acum destul de scumpe, iar faptul ca urmeaza si alte scumpiri ma afecteaza si pe mine. Voi ce parere aveti despre acest subiect?


No comments:

Post a Comment