Sunday, February 1, 2015

Cum sa pui muzica la petreceri fara sa fii injurat

Daca mergi la o petrecere intr-un apartament, vei fi tentat intotdeauna sa pui si tu o piesa, dupa care inca o piesa, apoi inca o piesa, si tot asa. Bineinteles, e foarte probabil sa nu fi singurul cu gandul de a se face remarcat ca DJ Spontan, iar daca reusesti sa-ti impui totusi preferintele, toata lumea de la petrecere te va injura (asta daca sunt destul de ametiti si agreaza playlistul tau).

Pentru cei care au astfel de probleme, am alcatuit o lista cu primii trei pasi pe care ii poti face ca sa scapi de "binecuvantarile" celor de la party in cazul in care faci greseala de a deschide un nou tab pentru YouTube:

1. Nu te duce

De ce sa te imbraci, sa te urci in mijlocul de transport si sa te deplasezi pana cine stie unde pentru a-ti asculta propriul playlist? Daca acesta e primul lucru care iti vine in minte cand ajungi la o petrecere, sfatul meu cel mai sincer este ramai acasa. Nu are rost sa te obosesti. Nu te vei distra nici tu si nu se vor distra nici ceilalti in felul acesta.



2. Ia-ti o pereche de casti si un player bun

Da, chiar asa. Fiindca iti doresti atat de mult sa-ti asculti propriul playlist si in acelasi timp sa ai parte si de peisajul unor mutre ametite care zambesc non-stop si se misca haotic, ia-ti un player la tine cu niste casti bune care suporta volumul "cat mai la maxim" si ai rezolvat problema. Poti sa te asezi frumos intr-un colt si sa te bucuri de petrecere in felul tau. La inceput o sa fie ciudat, intr-adevar, dar asta o sa dureze maxim 30 de minute. Apoi, toata lumea se va obisnui cu tine si e foarte probabil sa mai fi invitat si la alte petreceri daca o sa te comporti la fel. Incet, incet, o sa devii atractia serii!



3. Deschide-ti orizonturile

De cand cu era informatiei si cu galetile de muzica pe care le gasesti la tot pasul, nu mai e la moda sa asculti ce n-asculta toata lumea. De ce? Fiindca toata lumea poate acum sa nu fie ca toata lumea. Nu mai e nevoie sa sapi foarte adanc pentru a-ti face o lista de 30 de artisti obscuri pe care sa-i introduci regulat in conversatiile cu prietenii tai in speranta ca o iti vei contura o imagine de cunoscator.

Oricine intra astazi pe facebook si are mai mult de 500 de prieteni, gaseste pe newsfeed minim 50 de piese de care n-a auzit nimeni, iar asta la un scroll de doar 25 de minute. In concluzie, daca ai ascultat si alta piesa de la Ada Milea in afara de "Femurul" sau ai o piesa preferata de la Kendrick Lamar, e cazul sa-ti deschizi putin orizonturile si sa mai asculti si tu ce asculta toti. Pentru ca nimeni nu asculta la party Ada Milea, iar tu o sa fi tentat sa pui o piesa. Nu recomandam!



De retinut!

Un mare filozof zicea odata: "La petreceri, trebuie sa pui ceva sa placa la toata lumea!"

Voi ce parere aveti?


No comments:

Post a Comment