Friday, February 6, 2015

De ce muncesc oamenii?

Oamenii destepti si-au dat seama de fapt ca oamenii nu au nevoie de munca pentru a supravietui. Dumnezeu, sau oricine a creat lumea, ne-a oferit totul pe tava. Plante, animale, apa, aer, etc. Ce-i drept, n-a fost prea dragut din partea lui sa ne lase sa ne canibalizam intre noi, dar asta este alta poveste. Ideea e urmatoarea: natura este in asa fel construita incat sa ai practic cum sa supravietuiesti aproape oriunde. Bineinteles, exista locuri unde n-o sa gasesti apa sau mancare, de exemplu in desert, dar asta nu inseamna ca esti nevoit sa te incapatanezi sa traiesti acolo. Sau daca o faci, ne pare rau pentru tine, dar asta e fix selectia naturala.


Civilizatia este intr-adevar un lucru extrem de bun pe care omenirea l-a construit deoarece am ajuns intr-un final sa nu mai murim dintr-o simpla raceala sau dintr-o simpla infectie a unei rani minore. Este important sa ai conditii sanitare, de educatie, alimente variate, ,s.a.m.d



Totusi, este la fel de important sa-ti dai seama ca toate aceste lucruri sunt  o iluzie si ca nimeni nu te obliga sa faci parte dintr-o societate. Nimeni in afara de instinctul tau de conservare. In cazul in care nu esti de acord cu o anumita optica de a vedea lucrurile si ti se pare ca ti-ar fi mai bine in natura, nu se supara nimeni daca-ti iei boceluta si te muti tu singur undeva unde sa boschetezi fara sa incurci lumea.

In cel mai bun caz vei supravietui 10 de ani de zile timp in care vei invata limbajul cucucvelelor. In cel mai rau caz, vei muri de o boala comuna sau vei fi devorat de vreun animal salbatic infomatat. Dar cine sa se supere? E bine macar ca ti-ai trait someria in deplina glorie, fara sa incurci cu ceva sistemul.



No comments:

Post a Comment