Friday, January 30, 2015

Tot ce am invatat despre muzica Rap

Muzica este un atribut cat se poate de omenesc si cat se poate de nobil. In istoria umanitatii, s-au perindat  sute si poate chiar mii de genuri muzicale, fara sa luam in calcul cantecele traditionale ale popoarelor existente sau a celor disparute.


Rap-ul este un gen muzical ce se integreaza perfect termenului de cultura urbana si care a aparut in Statele Unite ale Americii undeva la sfarsitul anilor 70. Tragandu-si radacinile din Soul, Jazz si Funk, Rap-ul a cunoscut o reala ascensiune in anii imediat urmatori datorita volubilitatii sale.



Totusi, Rap-ul cunoaste astazi o ascensiune uluitoara datorita unor artisti de renume care ajung sa fie cunoscuti in absolut toate locurile planetei.Acest lucru se intampla bineinteles datorita tehnologiei care a cunoscut o evolutie vertiginoasa in ultimii ani.

Atuul pe care il are Rap-ul fata de celelalte genuri consta in faptul ca permite o dezvoltare mult mai corecta si mai temeinica a liricii. De asemenea, un alt element care a atras intotdeauna publicul au fost versurile necenzurate.



Cam asta e tot ce stiu pana acum despre acest fenomen, deci daca aveti voi cumva mai multe informatii, le puteti lasa aici printr-un comentariu.

P.S. Pe 6 Februarie are loc un eveniment destul de interesant din zona de urban Hip Hop din Romania. Poate veti vrea sa mergeti!

No comments:

Post a Comment