Thursday, January 29, 2015

Exista viata dupa Facebook?

Avand in vedere numarul enorm de utilizatori pe care ii are Facebook, este cat se poate de util sa ne punem aceasta intrebare: exista sau nu viata dupa Facebook? Bineinteles, nu ne referim la viata fizica, ci la viata virtuala asa cum o stim noi. 

Astazi, majoritatea persoanelor care nu au depasit varsta mijlocie poseda un cont de Facebook pe care posteaza des informatii, atat generale, cat si informatii care privesc aspecte din viata lor personala. Facebook este practic aproape un motor de cautare al identitatilor de care pana si administratia statelor a inceput sa se foloseasca.

Din punctul meu de vedere, este imperios necesar sa ne alocam la un moment dat un anumit timp de reflectie asupra acestui mijloc de comunicare si sa ne gandim care sunt avantajele si dezavantajele lui. Dupa ce si eu la randul meu am facut acelasi lucru, am descoperit ca Facebook are mai multe avantaje decat dezavantaje, iar cateva dintre ele le-am trecut in acest articol:

Avantaje:

-este optional, gratuit si cat se poate de eficient optimizat
-este populat - poti gasi foarte usor persoane de care esti interesat pentru a le contacta ulterior
-este relativ sigur
-este relativ usor de folosit
-este un mijloc de informare eficient
-este un canal de comunicare optim
-este peste tot

Dezavantaje:

-are unele probleme de protectie a datelor cu caracter confidential
-se foloseste de informatiile publicate de utilizatori pentru a vinde reclama catre companii
-poate fi folosit doar daca ai acces la internet (evident)

Chiar daca nu putem oferi raspunsul la aceasta intrebare, este interesant de observat evolutia acestui fenomen in urmatorii ani. Sunt foarte curios cum vor arata peste 5 ani marile canale de comunicare virtuale din 2015 si in ce directie ne va duce tehnologia...


No comments:

Post a Comment