Tuesday, August 2, 2016

Cat de important este sportul pentru viata ta


Nu o data am auzit oameni spunand ca nu conteaza daca faci sport sau nu. Exista atatea persoane care nu fac sport si sunt sanatoase. Acest lucru poate parea a fi adevarat, dar niciodata nu poti fi sigur ca esti complet sanatos.

Daca vrei sa ai un organism tanar si puternic, trebuie sa faci sport. Nu te poti baza pe faptul ca pana la 30 de ani nu ai fost niciodata intr-un spital si nu ai suferit de ceva mai serios decat o raceala.

Sportul moderat, indiferent de natura lui, ajuta inima sa isi mentina sanatatea, stimuleaza sistemul cardio vascular si protejaza impotriva infarctului si a accidentelor cerebrale.


Daca vreodata ai avut dureri de spate, cel mai recomandat sport pe care ar trebui sa il practici este inotul. In plus, este o alegere foarte buna, pentru ca poti face miscare tot timpul anului.

Miscarea te face sa te relaxezi si sa scapi de energiile negative din timpul zilei. Sa iesi la alergat intr-un parc racoros este terapie dupa o zi obositoare la serviciu.

Pe langa beneficiile interioare, sportul te face sa arati bine, mai ales daca ai probleme cu greutatea corporala. Nu trebuie sa uiti ca degeaba faci sport, daca alimentatia ta este una dezechilibrata si nesanatoasa.


Scuza cea mai mare a oamenilor pentru a evita sa faca sport este ca nu au timp. Cu toate astea, si activitatile zilnice te pot ajuta sa te mentii in forma. Chiar si curatenia sau mersul pe jos sunt foarte folositoare. Daca simti ca iti place si poti mai mult de atat, fa-ti un program de alergat, mers cu bicicleta, sau practica un sport in aer liber cu prietenii.  

Acum ca stii cat de important este sportul pentru corpul tau, renunta la 30 de minute de stat pe canapea si uitat la televizor, pentru 30 de minute de mers pe jos sau alergat.

No comments:

Post a Comment