Friday, July 22, 2016

Solutii de iluminat pentru locuinte

In orice locuinta exista diverse corpuri de iluminat. Acestea sunt folosite atunci cand intensitatea luminii din exterior nu este suficienta. Corpurile de iluminat au inceput sa atraga tot mai mult atentia designerilor interiori, deoarece acestia si-au dat seama de faptul ca pot da un aer cu totul aparte unei locuinte daca sunt asezate in locuri potrivite.

Sunt o multime de solutii de iluminat pentru locuinte. Conteaza insa pentru ce anume ai nevoie de o sursa de lumina.


Exista in locuinte in primul rand o lumina principala. In orice camera trebuie sa existe o sursa de lumina care sa lumineze suficient de mult intreaga incapere. Poti opta pentru o lustra, un candelabru sau o plafoniera, in functie de cum ai amenajat o anumita camera. In general, corpurile de iluminat principale sunt montate in tavan. Alege-le pe cele mai potrivite pentru fiecare camera.

Sunt insa si corpuri de iluminat menite sa creeze o atmosfera placuta si linistita. Aceastea sunt prezente mai ales in dormitor, incapere in care e nevoie de o lumina cat mai placuta si mai linistita. Sunt insa si in sufragerie corpuri de iluminat care creaza o atmosfera placuta. Acestea sunt folosite mai ales de catre persoanele care isi creaza undeva intr-un coltisor un spatiu destinat lecturii. Astfel de spatii sunt frecvent intalnite mai ales in sufrageriile mai mari.


Si veiozele sunt corpuri de iluminat prezente in locuinte. Ele sunt intalnite mai ales in dormitor si pe birouri. Aceastea sunt montate in asa fel incat sa nu deranjeze pe restul persoanelor din respective incapere.

Pe piata sunt o multime de modele de corpuri de iluminat: becuri simple, veioze, spoturi, candelabre, lustre, etc. Cu siguranta ai de unde alege cea mai buna varianta.


Corpurile de iluminat trebuie alese in functie de mai multe crierii. Un prim criteriu e destinatia. Conteaza mult pentru ce anume vrei sa folosesti un anumit corp de iluminat. Apoi conteaza mult preferintele pe care le ai. Nu o sa optezi pentru un candelabru in sufragerie, din moment ce nu iti plac astfel de corpuri de iluminat. Cand alegi corpurile de iluminat tine cont si de preturi. Sunt o multime de magazine care comercializeaza astfel de produse, fapt pentru care nu va fi greu sa gasesti un pret convenabil pentru tine.


Corpurile de iluminat pot fi cumparate si din magazinele online. Pre exemplu, iti recomandam corpurile de iluminat TheHome.ro unde vei gasi o gama variata de produse la un pret excelent. In plus, e mult mai simplu sa-ti cumperi aceste produse de pe un site, decat sa cauti zile intregi prin magazine. 

Esti de acord?

No comments:

Post a Comment