Friday, July 8, 2016

Cum recunosti o persoana de incredere in ziua de astazi

Intr-o lume in care viteza ne schimba comportamentele si ne face pe toti mult mai putin atenti la lucrurile care se intampla in jurul nostru, este extrem de important sa-ti faci timp pentru a-ti analiza cunostintele noi. De multe ori, este greu sa-ti dai seama daca persoana cu care ai de a face este genul de persoana care merita toata increderea ta. Acest lucru se intampla, dupa cum spuneam, din lipsa timpului, dar si din cauza superficialitatii.


Mereu am fost insa de principiul ca poti recunoaste foarte usor o persoana de incredere dupa cateva caracteristici esentiale: modul in care vorbeste, modul de a se comporta si modul de a gandi. Chiar daca la prima vedere par niste termeni vagi care se refera la acelasi lucru, in continuare ii vom lua pe rand pentru a-i explica si a demonstra importanta lor care factori de sine statatori in recunoasterea unei persoane.

Modul de a vorbi

Comunicarea este principalul lucru care ne defineste ca fiinte umane si ne foloseste in primul rand din punct de vedere social: pentru a lega prietenii si a ne intelege cu restul. Atunci cand o persoana iti vorbeste frumos, primul instinct este sa te atasezi de ea si sa te destainui. Cu toate acestea, daca observi ca persoana respectiva vorbeste des si nu foarte placut despre alte persoane in lipsa lor, este primul semn ca trebuie sa fii foarte atent cu persoana respectiva. La fel s-ar putea sa vorbeasca si despre tine atunci cand tu nu esti acolo.



Modul de a se comporta

Despre modul in care se comporta o persoana iti poti da seama la fel de usor, doar studiind anumite comportamente de baza pe care ea le adopta in diverse situatii comune. Daca acestea corespund in totalitate cu ceea ce ai face tu in situatia respectiva, este un semn bun ca persoana respectiva iti poate fi prieten.


Modul de a gandi

Nu este asa de usor sa-ti dai seama despre cum gandeste o persoana, decat dupa un timp destul de lung pe care sa-l petreci impreuna cu ea. Cu toate acesea, coroborand modul de a vorbi si modul de a se comporta, vei putea trage destul de rapid niste concluzii care vor reflecta modul in care persoana respectiva gandeste. Daca iti place rezultatul, inseamna ca ai din nou un semn cum ca persoana respectiva iti poate fi prietena.



Esti de acord?

No comments:

Post a Comment