Saturday, July 23, 2016

Lectii despre fericire.

Practica de a fi fericit este o incercare pe care trebuie sa o traiesti singur si prin care vei reusi sa devii o persoana mai buna. Atat pentru tine, cat si pentru cei din jur, este extrem de important sa te simti mereu impacat cu ceea ce esti si cu mediul tau. Numai in felul acesta vei reusi sa ai parte de ceea ce iti lipseste si sa te integrezi perfect intr-un colectiv.

Din pacate, oamenii au o tendinta nefericita sa-si aminteasca experientele negative, dar uita cele pozitive. Cu toate acestea, datorita adaptabilitatii (neuroplasticitate), poti schimba de fapt, modul in care sufletul tau functioneaza.


Ocupa-ti mintea cu ganduri pozitive si fredoneaza o melodie care iti place.  Concentreaza-te pe experientele tale in prezent fara a le judeca fiindca asta te poate ajuta sa devii mai plin de compasiune pentru tine si pentru altii.

Incearca activitatile care au ca practica meditiatia precum o rugaciune intensa, yoga Tai Chi sau refletie spirituala. Aceste activiati implica foarte multa concenctrare care te ajuta sa iesi din orice impas si sa-ti dai seama de frumusetea lucrurilor din jurul tau.

Mintea si sufletul trebuie sa fie in echilibru, deci incearca sa te concentrezi doar pe activitati care iti provoaca placere si iti ofera ocazia sa te simti bine in corpul tau. Renunta la activitatile care te extenuaza si iti provoaca rau. In loc, incearca sa ramai mai concentrat decat inainte si sa iei legatura cu prietenii mai des. Nimic nu se compara cu o iesire in oras atunci cand esti inconjurat doar de persoane cu care iti face placere sa fii.

No comments:

Post a Comment