Thursday, November 10, 2016

Omul este un miracol numai de el inteles

Principiul care sta la baza comportamentului nostru in societate este simplu: oferi si primesti, primesti si astepti sa oferi. Omul este un canibal social care stie cum sa-si trateze semenii in asa fel incat sa para ca i se cuvinte totul  de la ei. Uneori, orice om traieste cu impresia ca el este de fapt singurul actor real intr-o lume plina de papusi manevrabile de o forta necunoscuta.


Omul insa nu poate sa ramana mereu prins in bula lui de autosuficienta, iar atunci se intampla un lucru foarte curios: invata din experientele altora si incearca sa devina mai bun in timp ce-si cunoaste si indreapta defectele. Dorinta de a deveni mai bun este de fapt unul din lucrurile care marcheaza fiecare constiinta. Din nefericire insa, binele este relativ si fiecare il intelege total diferit. La fel cum fiecare intelge sau nu intelege o limba vorbita de semenii lui. Ceea ce mie mi se pare corect, poate fi pentru celalalt total eronat si de neinteles.


Aceste diferente starnesc pasiuni daunatoare si neintelegeri care duc mai tot timpul la situatii regretabile care nu mai pot fi rezolvate. De exemplu, razboaiele. Oare cate razboaie nu au izbucnit din cauza ca doua popoare nu au reusit sa se inteleaga si sa tolereze, iar acest lucru a dus la o suspiciune reciproca ce nu a lasat practic alta poarta de scapare in afara confruntarii? In orice caz, foarte multe. Tot ce putem spera acum e ca globalizarea sa-si  faca efectul si sa intelegem o data pentru totdeauna ca amenintarile cele mai mari pentru om vin din afara planetei pe care o locuim. 

4 comments:

  1. Now, I would like to draw your attention towards a reliable Online assignment help firm named Online Assignment Expert Working for more than 5 years in this firm has made me recommend them as the best assignment help in Australia. This is because the experts here are not just confined to provide guidance on various academic subjects. They also provide students a lot of samples and reference assignments which prove to be really beneficial for them. Having delivered expert guidance in more than 50+ disciplines, our assignment makers are class apart. While delivering guidance to students, they make sure to put their firmest foot so that students excel in the particular subjects. They also never hesitate to cater to the urgent requirements of students. Be it a CDR, essay, dissertation, case study or even a CV, we efficiently deal with every assignment type. So, in case, you are in search of reliable Online assignment help experts, then Online Assignment Expert is the correct platform for you!

    ReplyDelete
  2. Assignment Studio offers best english coursework help with free revisions and plagiarism free content.

    ReplyDelete
  3. Hire our writers for Best university level assignment help at Assignment Studio. We have 500+ Phd Experts to for High Quality Assignment Service at the Best Discount.

    ReplyDelete
  4. Hire our Experts for software project management assignment help for at affordable prices. We can help you with custom writing help ensuring your success in the class.

    ReplyDelete