Saturday, November 19, 2016

Micoza unghiilor – ce ar trebui sa stii despre aceasta afectiune?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Atat pielea cat si unghiile, care ne protejeaza si au contact permanent cu exteriorul, pot suferi anumite infectii datorate unor ciuperci. Bolile produse de aceste ciuperci sunt contagioase, dar nu orice contact va duce la transmiterea afectiunii.

Care sunt conditiile propice pentru aceasta afectiune?

Fiind cauzata de o ciuperca, micoza unghiilor apare doar in anumite locuri unde mediul este propice dezvoltarii microorganismului. Ele se dezvolta cel mai bine intr-un mediu umed si cald. De aceea apar cel mai des intre degetele si unghiile de la picioare. Raspandirea lor este favorizata de un sistem imunitar slabit sau de prezenta unei rani nevidecate. Trebuie sa stii ca atat ciuperca de unghie poate deveni ciuperca de picior, dar si invers, pentru ca cele doua microorganisme sunt identice.


Cat de usor poti sa iei micoza unghiilor?

Cum am spus si mai sus, micoza unghiei este contagioasa. Poate fi transmisa de la o persoana la alta. In zone umede, precum piscina, sauna, dusurile de la hotel este mult mai probabil sa contactezi aceasta afectiune. Micoza unghiilor poate fi luata si din incaltamintea imprumutata.  Desigur, pentru a se dezvolta, ciuperca are nevoie de niste factori care sa o ajute.

Un sistem imunitar slabit, o rana netratata, o boala ce poate favoriza aparitia altor afectiuni sunt factori decisivi care te pot face purtator al unei micoze. De exemplu, diabeticii ar trebui sa fie foarte atenti, deoarece o simpla micoza a unghiei poate duce la o infectie greu de tratat, la nivelul picioarelor.


Cum sa primesti un diagnostic corect?

Vizita unui medic dermatolog este esentiala in identificarea si tratarea micozei unghiilor sau a picioarelor. Simptome precum: ingrosarea unhiei, ingalbenirea ei si eventual desprinderea in momentul in care vrei sa o tai sunt primele semne care ar trebui sa te faca sa consulti un medic specialist. Modificarile unghiei pot fi diferite, de aceea doar un dermatolog iti va da un diagnostic corect.

Tratamentul corect il poti primi doar dupa ce ai primit si diagnosticul concret. Pentru ca infectiile unghiei cu ciuperci nu sunt vizibile cu ochiul liber, orice mic simptom ar trebui verificat de medicul tau de familie si ulterior de un specialist.

1 comment:

  1. Thank you for making me understand about how an expert assist students with Nursing assignment help by going through many writing formats of assignments such as essays, reports, thesis, articles and many more. Likewise, there exist one such company as Online Assignment Expert that provides top quality assignments at affordable prices. We at Online assignment Expert provide world class feature of on-time assignment delivery, plagiarism check, partial payment, unlimited revisions, etc. You can contact our team of highly professional and experienced experts engaged in their respective field. Avail our exclusive discounts on our nursing case study Online assignment help by contacting our experts.

    ReplyDelete