Monday, December 19, 2016

Prea multe masini, prea putini oameni

Cand ajung uneori pe o strada aglomerata din Bucuresti am sentimentul ca ma aflu intr-o jungla de beton si fier. Totul pare sa fie un haos controlat al carui sfarsit pare atat de apocaliptic. Stiu ca suna putin dramatic, dar nimic nu pare sa se indrepte prea curand, iar asta ma face putin sa ma gandesc la cum ar putea fi schimbate lucrurile.


Din punctul meu de vedere, masinile nu ne sunt atat de necesare pe cat credem. Daca am sta putin sa regandim sistemul de transport public si sa gasim optiuni mai bune pentru a ne deplasa dintr-un loc in altul, cu siguranta n-ar mai exista in medie 2 masini pe cap de familie.

Masinile au reusit sa ne inrobeasca oferindu-ne confortul de a ne deplasa dintr-un loc in altul. Da, ne-au ajutat enorm sa ne dezvoltam, la fel cum au facut-o si caii atatea sute de ani. Dar astazi suntem in pericol de autodistrugere datorita noxelor eliberate de ele.


Cel mai bine ar fi sa incercam sa fim mai degraba oameni decat simpli masinisti. Sa punem o perioada pe pauza toate activitatile noastre si sa ne concentram pe salvarea planetei. Nu prin eliminarea masinilor, ci prin digitalizarea lor.


Ce spuneti?

No comments:

Post a Comment