Sunday, February 19, 2017

Cum sa reduci timpii morți de la birou?

Chiar daca iti atingi obiectivele de la munca mereu si esti proactiv, nu crezi ca te-ai simti mai bine daca ai reduce timpii neproductivi? Daca ai o data limita pe care trebuie neaparat sa o respecti vei avea nevoie de cat mai mult ragaz pentru a veni cu solutii la problemele de rezolvat. De exemplu, tot ce inseamna momentele in care iti cauti documentele importante si in care stai sa le coroborezi cu datele digitale ar putea fi folosite in scopuri mult mai utile. Noi ti-am pregatit mai jos cateva idei pe care sa le aplici in activitatile tale de la munca pentru a obtine mai multa eficienta.

Axeaza-te pe relaxare

Poate parea complet antiproductiv sa iti acorzi mai mult timp tie, insa durata de timp acordata momentelor relaxante e intotdeauna recuperata prin energia pe care o recapeti. Asa, vei avea mai multe idei si concepte cu ajutorul carora sa iti atingi obiectivele. Nu de putine se poate intampla sa fii prea prins cu munca pentru a-ti acorda si cateva momente de ragaz.

Organizeaza-ti documentele

Va veni un moment in viitor in care tot ceea ce inseamna documentele unei firme vor fi create si distribuite digital. Chiar daca, din pacate, societatea nu a ajuns inca in acel punct, poti sa iti organizezi hartiile importante cu ajutorul bibliorafturilor. De ce sa ai un sertar dedicat hartiile ingramadite cand poti aranja fiecare document pe domeniul sau specific? Astfel vei accesa foarte usor toate datele intr-un timp scurt.

Cronometreaza-te

Afla care sunt momentele din zi pe care le petreci in mod neproductiv si noteaza intr-un jurnal. Nu poti sa fii disciplinat atata timp cat nu cunosti detaliile cele mai importante: felul in care fiecare activitate iti ocupa din timpul pe care il ai. Astfel vei face primul pas catre aflarea momentelor carora vrei sa le acorzi mai multe minute din timpul tau si celor pe care iti doresti sa elimini din timpul programului de lucru.

Cu toate acestea trebuie sa accepti faptul ca este posibil ca microgestionarea in detaliu a fiecarui minut petrecut la locul de munca sa fie redundanta. Astfel, va veni un moment in care nu mai poti imbunatati nimic prin planificarea activitatilor tale.

Tu cum iti doresti sa inlocuiesti timpii morti de la birou?

No comments:

Post a Comment