Wednesday, January 25, 2017

Minimalismul in decoratiunile nordice

Acest curent de design a castigat in popularitate pentru ca provoca normele clasice ale vechilor concepte de amenajare interioara. Aflat la polul opus fata de stilul aglomerat de mobilier al locuintelor contemporane, aspectul scandinav aerisit da impresia unui spatiu mare, plin de lumina si caldura. Cu toate acestea, simplu nu inseamna si spartan. Aspectul scandinav se bazeaza pe rafinament si minimalism. Trasatura definitorie a interioarelor cu acest design este simplitatea.

Minimalismul regasit in spatiile nordice este un curent artistic care si-a lasat amprenta si in domeniile literare, dramatice, sau in cinematografie. Efectul astfel obtinut este de spatiu incapator datorita reducerii numarului obiectelor de mobilier si folosirii culorilor deschise. Mai jos ti-am pregatit cateva recomandari pentru a obtine un look aerisit si spatios folosind decoratiunile nordice.


Pernele ca decoratiuni

Pernele decorative sunt foarte des utilizate in cadrul amenajarilor interioare, insa in cazul stilului nordic reprezinta una dintre cele mai usoare moduri de personalizari a casei. Desi pernele decorative se pot folosi in nuante contrastante, motive scandinave, sau print-uri jucause, cel mai usor este sa accentuezi o canapea din materiale elegante prin textile cu aspect neintruziv. Incearca sa creezi o nota concordanta intre nuantele vopselei cu care ai amenajat incaperea si culorile pernelor folosite. Vei pune in evidenta mai usor celelalte puncte de interes din incapere fara sa iti aglomerezi inutil casa daca utilizezi cateva texturi si modele interesante. Alege-ti pernele decorative scandinave din magazinul TheHome.


Utilizeaza oglinzile pentru spatialitate

Oglinzile se numara printre decoratiunile scandinave cele mai folosite.  Aceste elemente intregesc aspectul clasic al acestui curent arhitectural cu ajutorul unei iluzii optice de adancime. Pentru ca unul din caracteristicele definitorii ale stilului scandinav este impresia unui spatiu primitor si aerisit, de mari dimensiuni, utilizarea oglinzilor este metoda perfecta de a augmenta acest efect. Alege-ti oglinzile in stil scandinav de pe magazinul TheHome. Pune obiectele reflectorizante pe peretii opusi ferestrelor pentru a oglindi lumina. Asa poti crea foarte usor o iluzie optica ce va capta interesul musafirilor tai. E foarte usor sa evidentiezi jumatatea verticala a camerei prin folosirea unor oglinzi cat mai inalte.


Rame foto 

In primul rand, in crearea unui interior trebuie sa tii cont de felul in care te simti tu. Creeaza un spatiu in care sa te simti bine, inconjurat de caldura si amintiri cu cei dragi folosind rame foto cu design scandinav. Un obiect personal in propria ta locuinta, cum ar fi o rama foto cu design minimalist, va fi metoda prin care poti pretui momentele frumoase si completa interiorul in stilul nordic. Astfel de rame foto poti incorpora stilului tau mai ales daca sunt din materialele clasice scandinave: cuprul, alama sau alte metale cu aspect lucios.

Desi minimalismul este influenta cea mai pregnanta a stilului nordic, ai grija sa amenajezi casa asa cum te caracterizeaza pe tine. Tu cum te gandesti sa folosesti minimalism in locuinta ta?

Tuesday, January 24, 2017

Efectul de turma

In mod popular numit la noi efectul de turma, efectul de grup este una din teoriile socioumane cele mai raspandite despre multimi. Cu totii am folosit aceasta expresie atunci cand mai multe persoane au avut tendinta sa faca acelasi lucru fara a se gandi foarte mult la consecinte. Diferite mecanisme sociale de baza au legatura cu aceasta teorie de la cele mai inofensive cum ar fi multimea care asteapta autobuzul in statie sau multimea care asculta un concert rock la efectul de camaraderie pe care soldatii il dezvolta unul fata de celalalt atunci cand se gasesc in aceleasi situatii limita. Mai jos am detaliat cateva trasaturi si efecte ale efectului de turma.

Prezenta fizica

Cel mai important pas catre crearea unei psihologii de masa a unei multimi este prezenta fizica a membrilor. Prin apropierea persoanelor unele de altele si prin constientizarea prezentei unui numar insemnat de oameni, se creeaza anumite asteptari si consecinte imediate.


Intentii comune

A doua conditie este constientizarea unei intentii comune care sa uneasca intregul colectiv. Astfel, din exemplele de mai devreme intentii ar fi ajungerea la o destinatie cu ajutorul unui autobuz, ascultarea unei formatii rock sau integrarea intr-un colectiv ierarhic al armatei.


Efectul liderilor

Tendinta multimilor este ca gaseasca un lider pe care sa il urmeze intocmai, chiar daca din punct de vedere rational ceea ce face este contrar asteptarilor lor.